03 юни 2016

Надушваш ли... оферта №4?

Не би следвало да пускам всеки ден, но това е провокирано от нуждата ми да се разсейвам с нещо малко, докато се чувствам зарината от тонове неща, които трябва да се напишат в срок...
Затова днес пък избирам нещо далечно от споменатите неща. Следват три серии "азиатски оферти" като започваме с... погледнете по-надолу xD.

Все някоя оферта може би ще допадне и на вас. Всяка от тях ще фигурира и в тази част на блога, до момента, в който не намери своя човек ;) Там също можете да получите информация, а има и връзка с мен за още разяснение, така че не се страхувайте да попитате, ако се заинтересувате!

ИЗТЕКЛА

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Издателства: Изток-запад, Сема РШ, Ексел-М

Книгите, които предлагаме, са съответно:

01. Романът "Морска котка" на Ким Джу-Йънг.
02. Романът "Кака Понсуни" на Кон Джи Йон03. "Традиционна корейска литература" на Александър Федотов


Знайно е, че аз обичам всичко азиатско. То е далечно, безкрайно ново и винаги интересно. За мое съжаление не мога да представя нещо китайско, за да е пълна сбирката от оферти, но затова пък имам възможност да представя корейско.
За "Традиционна корейска култура" нещата са ясни. Който желае да научи повече за историята и културата на Корея, има възможност да мине този кратък обучителен курс, на който му липсва единствено урок по корейски език. (Е, не може всичко пък, сега...)
Книжката е 180 страници, но форматът я прави доста по-късичка за четене. Иначе си има много история, дори корейска поезия.
Що се отнася до романите от корейски автори, там нещата седят по-иначе. Какво искам да кажа ли? Изключително трудно е да се четат корейски автори. Не знам защо, но поне аз ги попивам трудно. Тяхната реалност е толкова далечна от нашата, че е... нереална. Смисълът на думите им е по-трудно уловим. Особено пък ако не познаваш много добре страната. От друга страна пък добиваш представа колко ужасно различно виждат света тези хора... явно.

"Морска котка" разказва историята на едно бедно момче, което живее с майка си в една къща, която намираме затрупана със сняг чак до покрива. Бащата е напуснал този дом отдавна, но майката упорито вярва, че ще се върне все някога. Един ден в живота на тези майка и син наистина ще дойде някой... едно сираче.
"Морска котка" за мен беше изключително странно четиво и ме остави с много смесени чувства. Страхувам се, че не разбрах тази книга докрай и че вероятно има още доста да разбирам от нея със следващия прочит. Но пък следващ прочит сякаш няма нужда да има, защото романът е оставил много ярки спомени в мен. И до днес, когато го видя, все се чудя...

"Кака Понсуни" разказва историята на едно момиче, слугиня в един сеулски квартал, в семейството на едно момиченце... което по-късно ще израсне и ще напише книга за своята слугиня. Тъй като романът е писан след Втората световна война, той е значително по-близък до нас спрямо "Морска котка" и именно поради това, лично за мен - доста по-разбираем. Тук можем да уловим интересни елементи от обичаите и традициите в корейското семейство - поне що се отнася до взаимоотношенията им със слугите. Както и, разбира се, виждаме Корея в едно (не) толкова далечно време...

Можем да изпратим книгите по пощата или с куриер, в зависимост как е удобно за вас. Ако случайно сте от София и не смятате, че са нужни разни разходи за доставки, нямам нищо против да ви ги предам лично~


Това няма да е единствената оферта, затова не се разочаровайте :)
Тук ще намерите оферта номер 1~
Тук ще намерите оферта номер 2~
Оферта номер 3 е "гепена" вече (Честито! xD) и, без да искам, изтрих публикацията -.-
Напомням, че ги има и на съответната страница, горе, в менюто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар