04 юни 2016

Надушваш ли... оферта №5?

皆さん、おはよう!^^ Дойдохме си на думата! Тоест, събуди се моята ДжапанийЗ 魂... Простете, "душа" xD Защо? Защото сме на азиатска оферта номер 2 и съответно - пета оферта за блога!

Все някоя оферта може би ще допадне и на вас. Всяка от тях ще фигурира и в тази част на блога, до момента, в който не намери своя човек ;) Там също можете да получите информация, а има и връзка с мен за още разяснение, така че не се страхувайте да попитате, ако се заинтересувате!

ИЗТЕКЛА

~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Книгите, които предлагаме, са съответно:

01. Япония - от самурайския меч до изкуствения интелект
02. Сборник "Самурайски истории"
03. Шиничи Хоши - Съдба
04. Бушидо - пътят на воина
05. Японски загадки - Окаеши


Внимание! Комплектът не е строго фиксиран. Моля, не се свенете да посочите книга, която не желаете! Цената, разбира се, също не е фиксирана при това положение.
Можем да обсъдим добавянето на двуезичния сборник с разкази на издателство Изток-запад, ако има заинтересовани ;)

Трудно ми е да се разделям с японска литература, защото всеки, който ме знае, знае, че Япония ми е голямата слабост. Тъй че имам още книги за тази далечна страна, които просто не мога и не мога да дам (пък!). От всяка от предложените тук книги съм научила нещо ново.
"Япония - от самурайския меч до изкуствения интелект" е по-скоро научен труд за икономическото положение на страната от края на Втората световна война до към 1982-ра, където някъде е написана книгата. Тя е пълна с доста стандартна идеология и е леко скучноват икономически труд, но си има своите ценни малки неща.
"Самурайски истории" е симпатичен сборник с традиционни японски истории от времето на самураите, както подсказва името. Ще срещнете няколко "ками", няколко горди самураи, ще се почудите на странните завършеци. Нещо в стил Лафкадио Хърн (ох, дано този път му улучих името...)
Книгата "Съдба" на японския автор Шиничи Хоши съдържа негови кратки разкази. Толкова кратки, че понякога нямат и страничка. Според мен обаче са задоволително добри. Книгата е част от цикъла на "Библиотека Галактики". В тази връзка, не, че тук му е мястото - чели ли сте "Денят на възраждането" на Комацу? Страшно я обичам!
"Бушидо - пътят на воина" съдържа кратки мъдри неща от известни мъдри японци. Добре улавя философията на самураите, макар че философията на самураите е именно онова, което чужденецът най-трудно разбира. Факт!
"Окаеши" е част от цикъла "Японски загадки", издавани от издателство "Труд". Макар и част от поредица, според мен книгата спокойно може да се чете самостоятелно, аз поне не срещнах проблеми. Това е вид детективски роман, който се развива ужасно далеч назад във времето. А вие знаете ли кои са били хората преди японците, живели по онези земи? Да, такива има. И тук става дума за тях...

Можем да изпратим книгите по пощата или с куриер, в зависимост как е удобно за вас. Ако случайно сте от София и не смятате, че са нужни разни разходи за доставки, нямам нищо против да ви ги предам лично~


Това няма да е единствената оферта, затова не се разочаровайте :)
Тук ще намерите оферта номер 1~
Тук ще намерите оферта номер 2~
Оферта номер 3 е "гепена" вече (Честито! xD) и, без да искам, изтрих публикацията -.-
Тук ще намерите оферта номер 4~
Напомням, че ги има и на съответната страница, горе, в менюто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар