11 август 2016

My Party TAG


Здравейте, странстващи приятели!
Както казва един мой любим герой от една книга - бас давам, че все някога ви е хрумвало
да се запитате какво ли би било, ако тръгнете на пътешествие с този или онзи герой.
А какво ли би било да сте част от отряд, изграден само от най-добрите? Група, с която ще преминете през безброй трудности, достигайки Принцесата... пардон, постигнете заветната цел?
Приемете предизвикателството да създадете въпросния отряд с помощта на този таг~ 
ВАЖНО - посочете един герой (накрая ще разберете защо)

01. Герой, който ще плаща всички сметки
Книгоядец~1 смята, че ще бъде много мило от страна на Тивин Ланистър ("Песен за огън и лед") да плаща всички сметки на групата. Тъй като, знае се, човекът "сере злато", а и има хубавото качество да мълчи като гроб, доколкото разбрахме за него от енциклопедията по темата.
Книгоядец~2 смята да се възползва от богатството на Едмон Дантес ("Граф Монте Кристо") за мисиите си. Да се надяваме, че няма да се замесва в този случай в неговото отмъщение xD
 
02. Безпаричният герой
Първият, за когото Книгоядец~1 се сети за тази категория е Абдула ("Замък в небето"), който е типичен представител на долната класа от традиционните приказки.
Книгоядец~2 пък се сети за страшният Ноби Нобс от Светът на Диска (Тери Пратчет). Е, той е малко трудно описуем... но винаги е насреща...

03. Най-способният боец
Взаимното обсъждане на тази категория доведе до взаимно съгласие, относно това кой да я оглавява. В момента господинът, спечелил сърцата ни, е Сен Люк ("Остриетата на Кардинала").

04. Най-способният чародей
Книгоядец~1 обявява, че когато чуе подобно определение, винаги мисли само и единствено за Гандалф Сивия ("Властелинът на пръстените").
Книгоядец~2 пък се обърна към Есрахаддон (цикълът "Ририя" на Майкъл Дж. Съливан).
Според мен тези двамата биха се харесали...

05. Най-калпавият чародей
Макар че в началото не се сетихме за Ринсуинд, май той е достоен за тази категория. Само че не бива да нарушаваме собствените си правила и двете казваме Ерагон (четирилогия "Наследството" на К. Паолини). Освен това Книгоядец~1 добавя, че това е и един от най-досадните образи, които тя познава...

06. Най-безразсъдният герой
Книгоядец~1 веднага посочи Фицрицарин Пророка (цикълът на Робин Хоб). Особено пък на старини, кълна се!
Книгоядец~2 имаше честта да попадне на вечния турист Двуцветко ("Светът на Диска").

07. Най-глупавият герой
Това затрудни и двете представителки на блога, но пък след общо гласуване, стигнахме отново до общо решение. Избраникът ни е Дърк Стрьове ("Луна и грош"), който ми се струва, че дори не можем да съжаляваме истински. Специално Книгоядец~1 не може...

08. Героят страхливец
Отново общо решение доведе до избора на Дейзи ("Великият Гетсби") на тази почетна позиция. Съвсем заслужено...

09. Забавният герой
Книгоядец~1 няма как да не се обърне към Шута (от книгите на Робин Хоб)... Той, след като действа и като допълнение на Фиц, е просто неизбежен...
Книгоядец~2 се обърна към Джалал ("Гневът и зората") за помощ във веселата част.

10. Героят готвач
Не съм много сигурна, че изборът ни е много добър, но се сетихме само за един особено

"превъзходен" готвач на име Ейдриън (книгите за Ририя). Явно много ни се ще да пробваме на вкус малко супа със зелено месо, горко ни...

11. Героят, когото всички подценяват
Голямо мислене падна тук. В крайна сметка Книгоядец~1 успя да се сети само за Хидейоши ("Тайко"). Книгоядец~2 успя да се справи по-бързо със задачата, досещайки се за Балардийо (Остриетата на Кардинала")

12. Героят, когото всички надценяват
Книгоядец~1 се досети за един от най-досадните образи, които познава - Фродо ("Властелинът на пръстените"). Книгоядец~2 беше наред да се почуди, но в крайна сметка посочи Джош от "Тайните на безсмъртния Никола Фламел".

13. Героят лечител
Книгоядец~1 посочва Копривка от книгите на Робин Хоб, защото вярва, че Умението е нещо, което може да бъде от изключителна полезност.
А Книгоядец~2 се досети за Сорша ("Огнената наследница"), която си е действителен лечител.

14. Героят учител/наставник
Макар че Книгоядец~1 имаше още доста идеи, първото, на което се съгласи, беше предложението и на Книгоядец~2. Все още спазваме правилата! Така че героят тук е Джаред ("Инкарсерон").

15. Героят сваляч
Тук пък пак сме под влияние на наскоро прочетените книги (не, че това си е за яд, о, изобщо), и ни хрумва само Марсиак ("Остретата на Кардинала") xD

16. Героят романтик
Книгоядец~1 се спира на Елънд ("Мъглороден"), понеже той е най-близко до Човека-романтика такъв, какъвто би ми допаднал... вероятно.
Книгоядец~2 се залепва за Халид ("Гневът и зората").

17. Героят превръщенец
(върколак, вампир)
Ами... Книгоядец~1 веднага се сеща за Дракула... кой друг...
Книгоядец~2 обаче се досеща за Сайлъс ("Книга за гробището")... и отговаря на моето питане xD

18. Герой, който не принадлежи
на човешкия вид
Нощни очи (книгите на Робин Хоб) е съществото, което Книгоядец~1 посочва за себе си. Вече трябва да е ясно, че в момента е потънала много дълбоко във вселената на Хоб и поради това много от героите, които избира по инерция, са именно от тази вселена.
Бартимеус (трилогията за Бартимеус на Джонатан Страуд) е изборът на Книгоядец~2.

19. Героят злодей
Книгоядец~1 случайно си спомни за... Кристофър Леш ("Абарат"), който е един ама наистина откачен персонаж...
Книгоядец~2 се кефи много на Манон (книгите на Сара Маас).
И тези двамата много биха се харесали...


ВНИМАНИЕ!
Създадохте ли своя страхотен, мега силен отбор?
А сега следва предизвикателство №2...
Имате право да заемете мястото на един от героите и да изберете други четирима от онези, които вече посочихте. Петимата ще бъдете героите във вашата си собствена история.
Питате защо? Защото никога не се тръгва на пътешествие с 19 души, та това е лудост!

Книгоядец~1: Според мен ще бъде най-честно да избера да заема мястото на най-безразсъдния герой, който в моя случай е посочен като Фицрицарин. Причината е, че от памтивека това е героят, с когото най-лесно се асоциирам. И, слагайки себе си като Фиц, всичко останало се напасва много лесно. Взимам обаче Тивин Ланистър, за да имам свободата да ходя навсякъде (уоу). След това Шута, без когото няма накъде, Нощни очи, защото с Фиц са едно цяло и... Разкъсвам се, обаче в момента имам непреодолимото желание да посоча Елънд, дори евентуално да съжалявам...

Книгоядец~2: Заемам мястото на Сорша, защото прецених, че спътниците ми ще имат огромна нужда от лечител. Избирам Сен Люк и Ейдриън, за да прочистват пътя от всякакви врагове, Есрахаддон, защото просто обожавам архаичния език, който използва, а и също ще ме пази от лошите. :D И Джалал, за да има духовит хумор в тази бойна дружина.


Няма коментари:

Публикуване на коментар